Novosti

Dodela nagrada učesnicima konkursa na temu „Izrada softvera za automatsko testiranje LED ploča“

Dodela nagrada učesnicima konkursa na temu „Izrada softvera za automatsko testiranje LED ploča“

U utorak, 03.11.2020 u prostorijama DMV-a je, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera, upriličena dodela nagrada učenicima niških srednjih škola koji su učestvovali na konkursu sa temom:

„Izrada softvera za automatsko testiranje LED ploča“.

Na konkursu su učestvovali učenici Gimnazije Svetozar Marković i Bora Stanković , koje već tradicionalno, duže od pola veka, daju najbolje studente niškom Elektronskom i Prirodno Matematičkom fakultetu. Na konkurs je prijavljeno skoro 20 ekipa od po 3-5 članova. Osnovna ideja konkursa bila je da se softver zaista koristi, ali još važnije od toga da se nove generacije programera zainteresuju za aplikacije koje kontrolišu hardver u realnom vremenu, na nivou milisekunde.

Prvo mesto podelile su ekipa ‘’Fraeri’’ i ekipa ‘’Magma’’ i osvojile vaučer za kupovinu računarske opreme u iznosu od po 150.000 dinara.

Članovi ekipe ‘’Fraeri’’ su: Nikola Ilić, Nikola Mitrović i Dimitrije Stanojević.

Ekipu ‘’Magma’’ predstavljali su:  Luka Ivković, Radivoje Milutinović, Dušan Mitrović, Veljko Stošić, Andrija Ranđelović.

Ukupan fond za drugo i treće mesto je objedinjen i podeljen između ekipa ‘’Radi DMV vozi BMW’’, ‘’Znak’’ i ‘’Saut Serbia Džiberi+’’. Pomenute ekipe osvojile su vaučer za kupovinu računarske opreme u iznosu od po 100.000 dinara.

Članovi ekipe ‘’Radi DMV vozi BMW’’ su: Pavle Janevski, Aleksandar Cvetković, Vasilije Dikić, Bogdan Mitrović i Bogdan Micić.

Ekipu ’’Znak’’ predstavljali su: Milan Stojanović, Aleksa Ilić, Veljko Jocić i Nikola Milošević.

Članovi ekipe ’’Saut Serbia Džiberi’’ su: Momčilo Tošić, Veljko Toljić, Jovan Arizanović i Dimitrije Treskavica.

Prilikom odluke za dodelu nagrada, članovi komisije imali su težak zadatak, te su o rangiranju odlučile nijanse. Članovi komisije bili su Nikola Stojanović, Jovica Jović i Dušan Šarković.

Planiramo da u narednim godinama nastavimo saradnju sa niškim srednjim školama i fakultetima. Cilj nam je da što veći broj učenika tokom školovanja ovlada veštinama programiranja u realnom vremenu i da, kada završe školovanje, zaista razumeju hardver i steknu osećaj za milisekundu.

Čestitamo nagrađenim ekipama i želimo im puno uspeha u daljem radu i školovanju.

Još jednom se zahvaljujemo svim školama i profesorima, kao i ostalim prijavljenim ekipama.