Saobraćaj

EKO Brojači

Prema našim istraživanjima, prvi proizvedeni EKO brojači na svetu u skladu sa najvišim optičkim klasama standarda EN12966 izlaze upravo iz naše firme.

Neke od najznačajnijih karaktereistika koje izdvajaju ove brojače:

  • RGB cifre sa SMD diodama prikazuju informacije o preostalom vremenu trajanja crvenog, žutog i zelenog svetla.
  • Prikaz na brojaču je vidljiv iz više traka, zahvaljujući najvišoj klasi (B7) širine svetlosnog snopa.
  • Mogu biti povezani sa svim vrstama semafora, jer samostalno uče i pamte vremenske faze tokom prvog kruga i automatski započinju odbrojavanje nakon dva identična kruga. U slučaju promene vremena, automatski preračunavaju novi vremenski period.

U slučaju povezivanja preko serijske RS485 komunikacije, koju omogućava nova generacija, brojač u svakom trenutku pokazuje vrednost koju dobija sa kontrolera. Na to se može dodati i GPRS modem i povezivanje na naš Oblak, gde bi u svakom trenutku imali informaciju da li semafor pokazuje samo trepćuće žuto ili je u kvaru. Nije isključena ni mogućnost automatskog regulisanja osvetljaja dioda na osnovu jačine spoljašnjeg svetla pomoću svetlosnog senzora.

Grad Niš je prvi pristupio podizanju svesti građana o životnoj sredini i na ovaj način, jer postavljanjem brojača, vozači će imati uvid u to da li imaju vremena da isključe svoj automobil dok čekaju.